5 граници, от които щастливият брак се нуждае

Показвайте взаимен респект
3
5 граници, от които щастливият брак се нуждае
Снимка: Istock

За да бъде един брак успешен, е необходимо в него да има правила, граници, които да се спазват. Въпреки че звучи суховато, като някакъв договор между две партньорски страни, бракът е и нещо такова. Без предварително установени граници, които да се спазват, нещата могат да излязат от контрол, а това, което ще пострада най-много, разбира се, е любовта ви.

Кои са важните граници, които трябва да спазвате в брака си, за да може той да оцелее?

Никога не изневерявайте на себе си

За много хора добрият и успешен брак означава да се слеете в едно, да мислите като едно цяло, да действате заедно във всичко. Това донякъде е вярно, но тук е и разковничето. Грешката, която правят доста двойки, е да изгубят себе си в целостта на двойката. Не забравяйте, че вие сте отделни личности, които имат нужда да изявяват личността и характера си по самостоятелен начин, както и като част от връзката.

Много е важно да останете себе си. Когато изгубите личността си и пречупите някои свои качества, за да се харесате на съпруга си или просто свиквате с неговите начини и ги възприемате като свои, това ще ви погуби.

За да остане щастлив и дълготраен бракът ви е жизненоважно никога да не забравяте кои сте и да не се страхувате да го показвате. Не забравяйте, че човекът до вас се е влюбил във вас именно заради личността ви. Не я потискайте някъде вътре в общото цяло.

Никога не забравяйте за компромисите

Колкото и банално да звучи, компромисите са арматурното желязо на един брак. Те са част от неговите основи, дълбоко вкопани в земята. Ако забравяте за тях и винаги искате да печелите всеки спор, да постигате своето без да отстъпвате, отношенията ви са обречени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Мише, преди 4 години
Така и не ни каза дали си омъжена.От личен опит ли даваш тези съвети или четеш материали, публикувани в разни женски списания и вестничета?
1
1
 
3
 
! Отговори
Far&away преди 4 години
И една граница е достатъчна, ако е морска или океанска.